fbpx
Naast het nieuwsNieuwsProfessional

KBX verkocht aan Australische maatschappij

Het regeringstoestel, de PH-KBX, wordt verkocht aan een Australische maatschappij. Dat meldt minister Schultz vandaag aan de Kamer.

De maatschappij betaalt 3,7 miljoen euro, zegt de minister in haar brief.

VIP
Minister Schultz maakt de verkoop vandaag bekend aan de kamer. De Australische maatschappij Alliance Airlines zal de Fokker 70 inzetten als VIP-vliegtuig. In de huidige opstelling is er plaats voor 24 personen.

Alliance
De Australische maatschappij voert met name charters uit voor de mijnbouw. Daarnaast wordt er ook vaak verhuurd aan andere bedrijven in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost Azië. Het bedrijf heeft een volledige Fokker-vloot. Er zijn zeventien F100’s en elf Fokker 70’s in dienst. Daarnaast vliegt Alliance met vijf Fokker 50 turboprops.

PH-GOV
Een Boeing 737 (Business Jet) wordt het nieuwe regeringsvliegtuig, zo schrijft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer. De nieuwe Boeing biedt plaats aan 24 passagiers en kost bruto 89 miljoen euro, hier gaat nog een korting vanaf. Het vliegbereik is voldoende om in één keer van Schiphol naar de Nederlandse Antillen te vliegen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button