fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

Delta heroverweegt grote order voor A350 en A330

Delta heroverweegt een grote order voor Airbus widebody-toestellen, zo meldt persbureau Bloomberg. CEO Ed Bastian denkt dat de intercontinentale markt verzadigd begint te raken.

“Als we naar de toekomst kijken dan blijven we overcapaciteit zien op de widebody-markt”, aldus de topman woensdag tegenover analisten. “Je kunt daarom reducties [van orders] verwachten.”

Bastian zegt nog te onderzoeken wat dit precies voor Delta betekent. Zowel annuleringen als het vertragen van widebody-orders behoren tot de mogelijkheden.

De uitspraken van Bastian zijn een tegenvaller voor Airbus. Delta heeft 25 A330neo’s en 25 A350’s bij de Europese fabrikant besteld, met een cataloguswaarde van zo’n 13 miljard euro.

Eind vorig jaar annuleerde Delta al een bestelling voor 787 Dreamliners. Daardoor heeft de Amerikaanse maatschappij niet langer widebody-orders openstaan bij Boeing.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button