NieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Groeispurt Schiphol; tijger tussen de schildpadden

Schiphol groeit veel harder dan de andere grote Europese luchthavens, zo blijkt uit een analyse van de laatste passagiersstatistieken door Up in the Sky.

De Nederlandse luchthaven groeide in maart met 8,9 procent naar bijna 5,2 miljoen passagiers, en is daarmee het groeibriljantje van Europa.

Ter vergelijking: de op-één-na hardste groeier, Parijs Charles de Gaulle, kreeg er slechts 3,2 procent bij in maart. De rest van de top vijf kwam niet boven de 2 procent uit.

Groei vijf grootste luchthavens in maart:

1. Schiphol, +8,9 procent
2. Parijs Charles de Gaulle, +3,2 procent
3. Frankfurt, +1,8 procent
4. Londen Heathrow, +0,9 procent
5. Istanbul Ataturk, -1,2 procent

Door de harde groei begint Schiphol steeds meer in de nek te hijgen van Parijs op de ranglijst van grootste Europese luchthavens in maart:

1. Londen Heathrow, 6,2 miljoen
2. Parijs Charles de Gaulle, 5,3 miljoen
3. Schiphol, 5,2 miljoen
4. Frankfurt, 4,9 miljoen
5. Istanbul Ataturk, 4,7 miljoen

Toch moet er niet teveel gejuicht worden: in de komende jaren zal Schiphol noodgedwongen minder hard kunnen groeien, doordat de luchthaven aan het maximale aantal vliegbewegingen van 500.000 komt (zoals afgesproken in het Alders-akkoord). Veel maatschappijen hebben daarop geanticipeerd, en zijn alvast nieuwe verbindingen gestart voordat Schiphol op slot gaat.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button