fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

SAS wil 737 MAX of A321LR voor vluchten naar VS

Scandinavian Airlines overweegt serieus om de 737 MAX of A321 Long Range aan te schaffen, zo zei CCO Eivind Roald in gesprek met USA Today. Met die toestellen wil de maatschappij intercontinentale vluchten uitvoeren.

SAS vliegt al enige tijd met een Boeing 737-700 tussen Boston en Kopenhagen. Met de 737 MAX of A321LR zou de maatschappij nog veel meer trans-Atlantische routes kunnen vliegen, zonder te maken te krijgen met gewichtsbeperkingen.

Roald wil met die toestellen vooral steden in de VS aanvliegen waar er niet voldoende vraag is om een widebody te vullen. Daarnaast wil hij vluchten naar India en Iran uitvoeren met de nieuwe narrowbody-vliegtuigen, die volgens hem een geweldig potentieel bieden.

De CCO denkt dat de 737 MAX en A321LR al in 2020 aan zijn maatschappij geleverd kunnen worden, mits er niet te lang gewacht wordt met een bestelling. Grote concurrent Norwegian zal dan al enige tijd met die toestellen trans-Atlantisch vliegen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button