Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Schiphol wordt overspoeld door passagiers

Schiphol wordt overspoeld door passagiers: in maart verwelkomde de luchthaven een recordaantal reizigers en in de komende maanden worden er nog veel meer verwacht.

Maart
In maart maakten bijna 5,2 miljoen passagiers gebruik van Schiphol, een stijging van 8,9 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Nog nooit zag de luchthaven zoveel mensen in maart.

Zowel het aantal intercontinentale (+8,2 procent) als Europese reizigers (+9,0 procent) groeide hard. Het aantal vliegbewegingen steeg met 6,9 procent naar 39.400.

Passagierspiek
De drukte is nog niet voorbij; in de komende maanden neemt het aantal passagiers juist verder toe. Schiphol maakte vandaag bekend dat morgen de zogeheten passagierspiek begint.

Vanaf paasweekend tot de herfstvakantie in oktober is er een passagierspiek, met naar verwachting meer dan 100 dagen waarop het aantal passagiers de 200.000 overstijgt.

De luchthaven zet extra medewerkers in om de drukte op te vangen. Ook profiteert Schiphol van de onlangs geopende tijdelijke vertrekhal, waardoor er meer ruimte is.

“Iedereen die via Schiphol reist, gaat zeker merken dat er zoveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn,” zegt operationeel directeur Miriam Hoekstra-Van der Deen. “Maar dat mag wat ons betreft de vakantiepret niet drukken. Iedereen moet kunnen genieten van zijn of haar welverdiende vakantie. Om daar een bijdrage aan te leveren, hebben wij ons zo goed mogelijk voorbereid.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button