fbpx
ColumnColumn GoofOpinie

Doden | Column Goof

We zijn betrokken bij de grootste luchtramp aller tijden. ‘Tenerife’. Paar weken terug was het veertig jaar geleden.

Hoe ellendig ook: het aantal doden in de burgerluchtvaart is peanuts. Zelfs in het Nederlandse verkeer vallen jaarlijks geregeld meer doden dan in de hele civiele luchtvaart – wereldwijd – bij mekaar. Maar misschien is die treurige verjaardag een aanleiding om wereldwijd een initiatief op te zetten om het aantal airliner-doden te halveren. Dat kan namelijk met een ingreep-van-niks. Voorgoed.

Hoe? De stoelen achterstevoren zetten. De geleerden het over eens. Het helpt enorm. Bij een crash word je in je stoel gedrukt, en niet gelanceerd. En ook niet in tweeën getrokken door je gordel. We kunnen het proberen, maar het komt er niet van.

Otto Normalverbraucher weigert achterwaarts, dus met zijn kont voorwaarts, richting Playa del Sol te reizen. Die is liever dood dan misselijk.

Goof Bakker

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button