fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Embraer levert 2,5 toestel per week in 2017

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft in het eerste kwartaal van 2017 in totaal 33 vliegtuigen afgeleverd. Gemiddeld leverde het bedrijf 2,5 toestel per week af. Dit blijkt uit cijfers die de bouwer vrijdag bekendmaakte.

Embraer leverde achttien toestellen af aan luchtvaartmaatschappijen, daarnaast verlieten ook vijftien zakenjets de fabriek in São José dos Campos.

E-Jets
De E175 werd het vaakste afgeleverd in het eerste kwartaal van 2017; zestien exemplaren verlieten de fabriek. De vliegtuigen gingen naar SkyWest Airlines, American Airlines, Horizon Air en KLM. Ook werden twee E195’s geleverd aan Hainan Airlines. Bij de zakenjets werden elf Phenom’s afgeleverd. Ook verlieten drie Legacy’s en één Linage de fabriek.

E-195 E2
Naast de 33 afleveringen maakte de E195 E2 op de laatste dag van het eerste kwartaal de eerste vlucht. Het eerste vliegtuig moet in de tweede helft van 2018 worden geleverd aan het Noorse Widerøe.

Orders
Het orderboek voor 2017 bleef tot eind maart maagdelijk wit. Wel werd de naam van SkyWest ingevuld bij vijf orders voor E-jets die al in 2016 geplaatst werden. In het orderboek staan tot nu toe 432 vliegtuigen genoteerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button