fbpx
Foto-artikelLiefhebberLongreadNaast het nieuwsNieuws

Henderson paparazzi | USA fotolongread

Henderson Executive Airport is hét zakenvliegveld van Las Vegas. Het wordt vooral gebruikt om het drukke McCarran International Airport te ontlasten, hoewel ook daar nog steeds veel bizjets naar toe vliegen. Men probeert bizjet operators te verleiden door geen landingsgelden te heffen. Het vliegveld van Henderson ligt op zo’n 20 minuten rijden ten zuiden van de Strip, het centrum van Las Vegas. Redacteur Remco de Wit van Up in the Sky nam er onlangs een kijkje en kwam eigenlijk een beetje van een koude kermis thuis.

Show
Henderson Airport, dat vroeger Sky Harbor Airport heette, beschikt over twee verharde start/landingsbanen met een lengte van ruim 1.500 en 1.900 meter. Een kleine 250 gebaseerde toestellen en veel bezoekende kisten zorgen samen voor 71.000 vliegbewegingen per jaar. Het vliegveld beschikt over een moderne terminal. Maverick vliegt veel vanaf Henderson met hun Beech 1900 en Cessna 208 vliegtuigen en EC-130 helikopers. Zij beschikken dan ook over een eigen terminal. Verder vind je op Henderson bedrijven en organisaties op het gebied van vliegtuigverhuur en –onderhoud, een vliegschool en een vliegclub. Om het jaar vindt er de grote zakenvliegtuigshow plaats: de Business Aviation Convention & Exhibition NBAA. In oktober is de volgende editie.

Terminal Henderson Airport ©Remco de Wit

No pics
Voor de luchtvaartfotograaf is Henderson Executive Airport geen pretje. De omheining van het vliegveld bestaat uit een erg hoog hek, waardoor fotograferen zelfs met een flinke keukentrap geen optie is. Op de eerste verdieping van de terminal bevindt zicht restaurant The Landings. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op het platform en de taxi- en startbanen. ’s Middags staat ook nog eens de zon goed, dus een prachtige locatie voor bizjetfoto’s. Maar fotograferen is verboden. Zelfs als je een consumptie neemt op het terras. Men heeft in het verleden last gehad van paparazzi, die de VIP-passagiers betrapten bij het uitstappen van een/hun zakenvliegtuig voor een weekendje gokken en amusement. Al dan niet in compromitterend gezelschap.

Dit is het vijftiende artikel van een serie over luchtvaart in Las Vegas en wijde omgeving.

‘Verboden’ foto Henderson Airport ©Remco de Wit
Terminal Maverick Henderson Airport ©Remco de Wit
Interieur terminal Henderson Airport ©Remco de Wit
Henderson Airport ©Remco de Wit

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button