IndustrieOnderwerpProfessional

IATA-baas: reacties op incident United kortzichtig

IATA-directeur Alexandre de Juniac keurt het incident bij United af, maar vindt de reacties in de media te kort door de bocht. Juniac reageerde op het voorval vorige week waarbij een passagier hardhandig uit uit een overboekt vliegtuig werd gezet.“Er is geen rechtvaardiging voor wat we zagen in die video. Maar de reactie moet meer doordacht zijn dan headlines die de hele industrie afschilderen met de tint van een enkel en zeer betreurenswaardig incident”, aldus Juniac.

Politici
Juniac heeft kritiek op de manier waarop politici zich in de discussie mengen. Dat de vragen die meteen worden gesteld over de rechten van passagiers, procedures om passagiers te weigeren en situaties van overboekte vluchten gaan, vindt hij niet terecht.

Overhaast
Volgens Juniac kan één incident -dat groot wordt uitgemeten- niet betekenen dat de luchtvaartindustrie onjuist te werk gaat. Ieder incident wordt onderzocht, waarmee de luchtvaart veiliger wordt. “We trekken hier lering uit, maar de beste antwoorden komen niet uit woede of overhaaste berichten van 140 tekens.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.