fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Silk Way schaft 737 MAX 8’s aan

De Azerbeidzjaanse luchtvaartmaatschappij Silk Way Airlines heeft bij Boeing een bestelling geplaatst voor tien 737 MAX 8’s. Volgens een Azerbeidzjaanse overheidsverklaring was de deal in de zomer van 2016 al getekend, tijdens de Farnborough Airshow.

De toestellen worden geleverd in de periode tussen eind 2018 en eind 2020. President-directeur Zaur Akhundov gaat ervan uit dat de vliegtuigen een boost zijn voor de maatschappij om de ingezette groei vast te houden.

Vracht
De maatschappij is vooral actief als vrachtvervoerder onder de naam Silkway West Airlines met een vloot van twee Boeing 747-400F’s en vijf 747-8F’s. De vrachtmaatschappij is onderdeel van Silk Way Group dat bestaat uit 23 aparte bedrijven binnen de luchtvaartindustrie.

Passagiers
De aankoop doet vermoeden dat Silk Way wil inzetten op passagiersvervoer. Waar de nieuwe toestellen worden ingezet is niet bekendgemaakt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button