fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Eastern en Southern investeren in Beijing Daxing

China Eastern en China Southern hebben van de National Development and Reform Commission of China (NDRC) toestemming gekregen om in de nieuwe luchthaven van Beijing te investeren. In 2019 staat de opening van Beijing Daxing gepland.

De nieuwe luchthaven wordt een van de grootste ter wereld. China Eastern investeert 1,7 miljard euro in het nieuwe vliegveld, China Southern, maar liefst 13,9 miljard.

SkyTeam
Op het nieuwe vliegveld krijgen de twee maatschappijen een basis, naast luchtvaartmaatschappijen van SkyTeam. De huidige luchthaven van Beijing, Capital Airport, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance partnermaatschappijen.

Infrastructuur
De maatschappijen realiseren hun eigen infrastructuur op de luchthaven. Dit komt neer op 40 procent van de totale capaciteit. Er worden 45 miljoen passagiers in 2020 verwacht. Op de lange termijn moeten 100 miljoen passagiers de luchthaven jaarlijks gebruiken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button