fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Eastern en Southern investeren in Beijing Daxing

China Eastern en China Southern hebben van de National Development and Reform Commission of China (NDRC) toestemming gekregen om in de nieuwe luchthaven van Beijing te investeren. In 2019 staat de opening van Beijing Daxing gepland.

De nieuwe luchthaven wordt een van de grootste ter wereld. China Eastern investeert 1,7 miljard euro in het nieuwe vliegveld, China Southern, maar liefst 13,9 miljard.

SkyTeam
Op het nieuwe vliegveld krijgen de twee maatschappijen een basis, naast luchtvaartmaatschappijen van SkyTeam. De huidige luchthaven van Beijing, Capital Airport, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance partnermaatschappijen.

Infrastructuur
De maatschappijen realiseren hun eigen infrastructuur op de luchthaven. Dit komt neer op 40 procent van de totale capaciteit. Er worden 45 miljoen passagiers in 2020 verwacht. Op de lange termijn moeten 100 miljoen passagiers de luchthaven jaarlijks gebruiken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button