Flight ReviewNieuwsReviewTravel

Flight Review: Iberia A330-300 economy

Iberia A330, Johannesburg-Madrid
Categorie: economy, longhaul, full service
Beoordeling*:Up in the Sky vloog op 28 februari met Iberia van Johannesburg naar Madrid. Een kort fotoverslag:

Iberia’s Airbus A330-300 in Johannesburg. Op de achtergrond is een Boeing 747 van Qantas te zien.

De pitch is een gemiddelde 31 inch, maar doordat de stoelen vrij dun zijn, is er toch genoeg beenruimte. Bovendien zijn de stoelen comfortabel; ze kunnen erg ver naar achteren, waardoor je bijna volledig gestrekt kunt slapen. Op een dagvlucht kan dat vervelend zijn (aangezien de passagier voor je bijna in je schoot hangt), maar voor nachtvluchten is het handig.

Het touchscreen van het entertainmentsysteem werkt goed. Ook het aanbod van films en series is prima, al is het lang niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld bij Emirates.
Tijdens de vlucht werden er gratis kranten uitgedeeld door een stewardess, een goede service, al is het niet heel makkelijk om een krant te lezen in de beperkte ruimte van een economy-zitplaats.
De A330 beschikt over sfeerverlichting in de cabine, maar tijdens deze vlucht werd er niet veel gebruik van gemaakt. Een gemiste kans.
Het avondeten. Erg groot was de maaltijd niet, maar de smaak was goed. Stewardessen kwamen tijdens het eten regelmatig langs met koffie, thee en andere dranken.
Het ontbijt was een tikje karig. Sommige andere maatschappijen – met name die uit Azië –
kiezen voor een warm ontbijt, maar dat zat er bij Iberia niet in.

Conclusie: Iberia levert op intercontinentale vluchten een goed product. Vooral de stoelen vielen in positieve zin op, het was zeer makkelijk om daarop in slaap te vallen. Ook het entertainment, de crew en de maaltijden voldeden, al was het ontbijt niet bepaald luxueus. Daarom is het eindoordeel: vier sterren.

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.