fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM staakt alle vluchten naar Kazachstan

KLM staakt in het winterseizoen alle vluchten naar Kazachstan, zo stelt de maatschappij in een verklaring. Er is niet voldoende vraag door een verzwakking van de lokale economie.

Onder andere de lage olieprijs en hoge inflatie in het land zorgen er volgens KLM voor dat de vluchten naar Kazachstan een “negatief effect hebben op de resultaten”.

De Nederlandse maatschappij vliegt nu nog vier keer per week in een cirkelvlucht naar Astana en Almaty. Het laatste toestel zal op 27 oktober vertrekken uit Amsterdam.

Toch hoeven liefhebbers van het Aziatische land niet volledig in zak en as te zitten: bij de aanvang van het zomerseizoen, op 25 maart 2018, wil KLM de lijnvluchten hervatten.

KLM neemt contact op met de reizigers die al een reservering hebben voor het winterseizoen. Zij worden omgeboekt naar een alternatieve vlucht.

Snel

De opschorting komt behoorlijk snel, want KLM vliegt pas sinds mei vorig jaar naar Astana. Almaty wordt al langer aangevlogen door de Nederlandse maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button