Naast het nieuwsOpmerkelijk

“Dikke” crew verliest rechtszaak tegen Aeroflot

Cabinemedewerkers die zichzelf “dik, lelijk en oud” noemen hebben een rechtszaak verloren tegen hun werkgever Aeroflot. Ze vinden dat ze gediscrimineerd worden omdat de maatschappij hen vanwege hun uiterlijk niet meer op internationale vluchten plaatst, maar de rechter kon zich niet in dat argument vinden, zo meldt het Russische persbureau TASS.

De cabinemedewerkers haalden in februari het wereldnieuws omdat ze een brief schreven naar president Poetin, waarin ze hem opriepen iets te doen aan de discriminatie. Ze zeiden salaris mis te lopen door niet meer op internationale vluchten te mogen werken. De brief hielp niet, en dus spanden zij een rechtszaak aan.

Volgens cabinemedewerkster Yevgenia Magurina mogen alleen stewardessen die niet ouder zijn dan veertig en maximaal de Russische kledingmaat 48 hebben nog op de Aeroflot-vluchten naar het buitenland werken. De maatschappij zou zo haar internationale imago willen verbeteren. Door de uitspraak van de rechter hoeft Aeroflot haar beleid niet aan te passen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close