Naast het nieuwsOpmerkelijk

“Dikke” crew verliest rechtszaak tegen Aeroflot

Cabinemedewerkers die zichzelf “dik, lelijk en oud” noemen hebben een rechtszaak verloren tegen hun werkgever Aeroflot. Ze vinden dat ze gediscrimineerd worden omdat de maatschappij hen vanwege hun uiterlijk niet meer op internationale vluchten plaatst, maar de rechter kon zich niet in dat argument vinden, zo meldt het Russische persbureau TASS.

De cabinemedewerkers haalden in februari het wereldnieuws omdat ze een brief schreven naar president Poetin, waarin ze hem opriepen iets te doen aan de discriminatie. Ze zeiden salaris mis te lopen door niet meer op internationale vluchten te mogen werken. De brief hielp niet, en dus spanden zij een rechtszaak aan.

Volgens cabinemedewerkster Yevgenia Magurina mogen alleen stewardessen die niet ouder zijn dan veertig en maximaal de Russische kledingmaat 48 hebben nog op de Aeroflot-vluchten naar het buitenland werken. De maatschappij zou zo haar internationale imago willen verbeteren. Door de uitspraak van de rechter hoeft Aeroflot haar beleid niet aan te passen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button