AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessional

Pieter Groeneveld verruilt KLM voor AF-KL

Pieter Groeneveld (46) wordt per 1 juni 2017 benoemd als Senior Vice President Digital Air France-KLM.De huidige vice president netwerkplanning KLM volgt Tjalling Smit op, die per 1 april de overstap maakte naar de NS.

Netwerk
Groeneveld heeft de afgelopen twintig jaar op diverse plekken binnen KLM ervaring opgedaan. Naast vice president netwerkplanning KLM was hij eerder hoofd corporate strategy KLM. Groeneveld was de drijvende kracht achter de efficiëntere inzet van de KLM-vloot.

Vertrouwen
“Ik heb er het volste vertrouwen in dat Pieter Groeneveld met zijn brede KLM-ervaring onze voorsprong op het gebied van e-commerce en social media weet te behouden en onze strategie ‘Being where our customers are’ een stap verder weet te brengen”, zegt Pieter Elbers, president-directeur KLM.

Opvolger
Pieter Groeneveld wordt opgevolgd door Sicco Marsman, de huidige vice president pricing & revenue management (onderdeel van commercial AFKL), verantwoordelijk voor de regio North Atlantic. Marsman was daarvoor Revenue Manager van Europa.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.