Naast het nieuwsOpmerkelijk

Piloot aangehouden met geladen pistool

De Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) heeft een geladen pistool gevonden in de handbagage van een Southwest Airlines co-piloot. De TSA vond het wapen maandagochtend op Albany International Airport.

Het wapen was volgens de TSA geladen met zes kogels. Vier weken geleden vonden medewerkers ook al een wapen op dezelfde luchthaven.

Vertraging
Tijdens een reguliere bagagecontrole op de luchthaven kwam de dienst het wapen tegen. De piloot is gearresteerd en kon een vlucht naar Chicago niet uitvoeren. Het vliegtuig is met vier uur vertraging alsnog vertrokken.

TSA
“Dit incident benadrukt het belang van wat de TSA en haar toegewijde security officiers elke dag doen voor het beschermen van de passagiers”, aldus Bart R. Johnson, bestuurder bij de TSA.

Toegestaan
In de VS is het toegestaan om wapens te vervoeren. Echter moeten deze worden ingecheckt als ruimbagage. Ook mogen de wapens niet geladen zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close