fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Piloot aangehouden met geladen pistool

De Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) heeft een geladen pistool gevonden in de handbagage van een Southwest Airlines co-piloot. De TSA vond het wapen maandagochtend op Albany International Airport.

Het wapen was volgens de TSA geladen met zes kogels. Vier weken geleden vonden medewerkers ook al een wapen op dezelfde luchthaven.

Vertraging
Tijdens een reguliere bagagecontrole op de luchthaven kwam de dienst het wapen tegen. De piloot is gearresteerd en kon een vlucht naar Chicago niet uitvoeren. Het vliegtuig is met vier uur vertraging alsnog vertrokken.

TSA
“Dit incident benadrukt het belang van wat de TSA en haar toegewijde security officiers elke dag doen voor het beschermen van de passagiers”, aldus Bart R. Johnson, bestuurder bij de TSA.

Toegestaan
In de VS is het toegestaan om wapens te vervoeren. Echter moeten deze worden ingecheckt als ruimbagage. Ook mogen de wapens niet geladen zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button