AirlinesOnderwerpProfessional

Emirates vervoert minder passagiers naar de VS

Emirates vervoert sinds januari minder passagiers naar de Verenigde Staten, zo liet de maatschappij dinsdag weten volgens persbureau Bloomberg. Het bedrijf wijt de daling aan het beleid van Trump.De Amerikaanse president probeerde inwoners van zeven landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika een reisverbod op te leggen. Ook verbood hij het gebruik van laptops en tablets aan boord van vluchten uit tien luchthavens in die regio’s, waaronder Dubai.

Volgens Emirates creëert dit onzekerheid bij reizigers uit de genoemde gebieden, die een belangrijke markt vormen voor de maatschappij. Hoe hard het aantal passagiers naar de VS is gedaald, zegt Emirates niet.

Toch is er volgens het bedrijf geen reden tot pessimisme: de verminderde vraag naar vliegtickets voor de VS wordt gecompenseerd door de harde groei in China. Emirates zal zich daarom meer op dat land richten en op andere groeimarkten.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.