AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

KLM bezig met groeispurt; in top 3 van Europa

KLM is de afgelopen tijd bezig met een groeispurt. Daardoor hoort de maatschappij nu bij de top 3 snelst groeiende flag carriers van Europa, gemeten in aantal nieuwe bestemmingen.Omdat budgetmaatschappijen al jarenlang de groeilijsten domineren, vond de website Anna.aero het weleens interessant om te onderzoeken welke flag carriers het beste presteren.

Uit dat onderzoek bleek dat LOT Polish Airlines de absolute topper is, met in 2016/2017 maar liefst 28 extra bestemmingen ten opzichte van 2015. Finnair en KLM komen op plaats twee en drie.

Bekijk hieronder de volledige top vijf van snelste groeiers (met tussen haakjes het aantal nieuwe bestemmingen):

1. LOT (28)
2. Finnair (25)
3. KLM (21)
4. British Airways (19)
5. Iberia (19)

Ook Brussels Airlines doet het goed; met 12 nieuwe bestemmingen komt de Belgische maatschappij op plaats 7 van de ranglijst, net achter Turkish Airlines.

KLM hoort mede door de snelle groei bij de top vijf van Europese legacy carriers die de meeste bestemmingen aanbieden vanaf hun hub, na Turkish, Lufthansa, Air France en British Airways.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen