NieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Schiphol twaalfde luchthaven van de wereld

Schiphol was gemeten naar passagiersaantallen de twaalfde luchthaven van de wereld in 2016, zo blijkt uit de jaarlijkse ranking van Airports Council International (ACI). Gemeten naar internationale passagiers, is het zelfs de vierde luchthaven.

Volgens ACI profiteerde Amsterdam in 2016 van het terrorisme in de buurt van concurrerende hubs, zoals Brussel en Parijs. Veel passagiers weken daarom uit naar de Nederlandse luchthaven. Ook de “uitstekende strategische ligging” speelde een belangrijke rol in de hoge score.

De grootste luchthaven van de wereld is nog altijd Atlanta, met in het afgelopen jaar maar liefst 104 miljoen passagiers. Ook plek twee en drie komen respectievelijk Peking en Dubai. Een opvallende stijger is de luchthaven van Los Angeles, die van plek 7 naar plek 4 klom.

Bekijk hieronder de volledige top twintig van grootste luchthavens in 2016:

©ACI

Gemeten naar internationale passagiers was Schiphol zelfs de vierde luchthaven van de wereld in 2016, na Dubai, Londen Heathrow en Hongkong. Dat is niet heel verwonderlijk, want er vertrekken vanaf Amsterdam geen binnenlandse vluchten.

Bekijk hieronder de top twintig van luchthavens met de meeste internationale passagiers in 2016:

©ACI
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button