OnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus levert eerste A321neo ooit

Airbus heeft vandaag de allereerste A321neo afgeleverd. Het toestel ging naar Virgin America, dat in totaal 10 exemplaren besteld heeft.De A321neo, die plaats biedt aan 185 passagiers verdeeld over drie reisklassen, is 15 procent zuiniger dan de huidige Airbus-toestellen in de Virgin America-vloot.

Om die efficiëntie te bereiken, heeft Airbus gebruikgemaakt van nieuwe motoren van CFM (de Leap 1-A). Ook zijn er aanpassingen gedaan aan de vleugels.

Succes
De A321neo is een groot succes: het toestel is door maatschappijen bijna 1400 keer besteld, en verkoopt daarmee veel beter dan de vergelijkbare Boeing 737 MAX 9.

Onder andere Turkish Airlines, Wizz Air, Norwegian, Lufthansa en TAP Portugal zijn grote klanten van de A321neo. Het vliegtuig zal in de toekomst dus ook vaak in Nederland te zien zijn.

Het broertje van de A321neo, de A320neo, vliegt al enkele maanden rond. Het allerkleinste lid van de familie, de A319neo, maakte onlangs zijn eerste testvlucht en moet nog geleverd worden.

©Airbus

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen