AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Emirates snijdt fors in vluchten naar VS

Emirates snijdt fors in het aantal vluchten naar de Verenigde Staten, zo meldt persbureau AP. Als reden wordt het beleid van president Trump genoemd.De maatschappij vermindert het aantal vluchten met 20 procent, van 126 naar 101 per week. Vijf van de twaalf Amerikaanse bestemmingen zullen Emirates minder vaak op bezoek krijgen. Het gaat om Boston, Los Angeles, Seattle, Fort Lauderdale en Orlando.

Eerder deze week meldde Emirates dat de vraag naar vluchten van en naar de Verenigde Staten sinds het aantreden van Trump flink gedaald is. Veel passagiers viel het de afgelopen weken al op dat de vliegtuigen leger zijn dan voorheen.

Trump probeerde inwoners van zeven landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika een reisverbod op te leggen. Ook verbood hij het gebruik van laptops en tablets aan boord van vluchten uit tien luchthavens in die regio’s, waaronder Dubai.

Volgens Emirates creëert dit onzekerheid bij reizigers uit de genoemde gebieden, die een belangrijke markt vormen voor de maatschappij. Het bedrijf wil zich nu meer gaan richten op vluchten naar China, waar de vraag naar vliegtickets van Emirates juist toeneemt.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.