fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

KLM waarschuwt: wees 3 uur voor vertrek op Schiphol

KLM gaat passagiers waarschuwen dat ze niet later dan 3 uur van tevoren op Schiphol moeten zijn, zo meldt de maatschappij. Dit in verband met de enorme drukte op de luchthaven.

“KLM roept haar passagiers via verschillende communicatiekanalen op om niet 2 maar 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op Schiphol. Dit geldt voor zowel Europese als intercontinentale vluchten van KLM. Dit in verband met de verwachte drukte en lange wachtrijen op de luchthaven bij de veiligheidscontroles van Schiphol”, aldus de maatschappij in een verklaring.

Schiphol groeit de laatste tijd enorm hard en barst daardoor uit zijn voegen. De Nederlandse luchthaven verwacht dit jaar meer dan 100 dagen met meer dan 200.000 passagiers, iets wat enkele jaren geleden nog een uitzondering was. De net opgeleverde tijdelijke vertrekhal kan de drukte maar deels opvangen.

Twaalfde luchthaven
Gisteren werd bekend dat Schiphol door de snelle groei inmiddels de twaalfde luchthaven van de wereld is. Europees gezien komt Schiphol op plaats drie, achter Londen Heathrow en Parijs Charles de Gaulle. De luchthaven verwelkomde in 2016 ruim 63 miljoen passagiers, en dat worden er dit jaar naar verwachting nog veel meer.

Opvallend
De waarschuwing van KLM is opvallend, want Schiphol roept passagiers van Europese vluchten juist op om niet meer dan twee uur voor vertrek aanwezig te zijn. Een woordvoerder van de luchthaven zei vanochtend tegen Up in the Sky dat eerder komen geen zin heeft, omdat de processen daar niet op zijn afgestemd.

Lees ook de volgende artikelen:

Schiphol gaat pieken
Groeispurt Schiphol: tijger tussen de schildpadden

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button