Business jetsFrequente reizigerIndustrieOnderwerpZakelijke Reiziger

‘All you can fly’ naar Europa

Voor een vast bedrag per maand zo vaak als je wil op en neer pendelen, per vliegtuig. In de Verenigde Staten kan het al en binnenkort ook in Europa.

Businessairline Surf Air vliegt nu in de Verenigde Staten vluchten voor members. Zij betalen een vast bedrag per maand en mogen dan zo vaak als ze willen vliegen. In juni begint de maatschappij met een aantal routes vanaf Londen Luton, meldt FlightGlobal.

London
De eerste routes die Surf Air in Europa vliegt, wordt London – Cannes en Londen – Ibiza. De maatschappij vertrekt vanaf Londen Luton.

Succesvol
CEO Simon Talling-Smith rekent erop dat de routes “heel veel mensen in de privéluchtvaart brengen”, zegt hij tegen FlightGlobal. Hij hoopt dat de Europese versie net zo succesvol wordt als Surf Air in de Verenigde Staten. Daar worden dagelijks ongeveer negentig vluchten uitgevoerd en zijn meer dan 3.000 mensen lid.
In Europa plant de maatschappij twaalf vluchten per dag; acht op de kortere routes en vier op de langere afstanden.

Grote order
De vluchten worden uitgevoerd met een Embraer Phenom 300. Later wordt de vloot uitgebreid met een Pilatus PC-12. Volgens Talling-Smith wordt er dit jaar nog een grote order voor lichte vliegtuigen geplaatst.

Prijskaartje
De diensten van Surf Air zijn niet goedkoop. Members betalen 1.750 pond (2.089 euro) per maand om twee reserveringen te kunnen maken. Het uitgebreidere pakket kost 3.150 pond (3760 euro) en geeft members de mogelijkheid om ook voor groepen van vier of meer personen te boeken.

JetEight
Businessairlines zijn een nieuw fenomeen in Europa. In de Verenigde Staten is Surf Air al sinds 2014 actief. De Duitse start-up JetEight wil hetzelfde proberen. Die maatschappij vraagt 2500 euro voor vluchten tussen Berlijn, Frankfurt en Zürich.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/