fbpx
AirlinesBusiness JetsFrequente reizigersOnderwerpen

‘All you can fly’ naar Europa

Voor een vast bedrag per maand zo vaak als je wil op en neer pendelen, per vliegtuig. In de Verenigde Staten kan het al en binnenkort ook in Europa.

Businessairline Surf Air vliegt nu in de Verenigde Staten vluchten voor members. Zij betalen een vast bedrag per maand en mogen dan zo vaak als ze willen vliegen. In juni begint de maatschappij met een aantal routes vanaf Londen Luton, meldt FlightGlobal.

London
De eerste routes die Surf Air in Europa vliegt, wordt London – Cannes en Londen – Ibiza. De maatschappij vertrekt vanaf Londen Luton.

Succesvol
CEO Simon Talling-Smith rekent erop dat de routes “heel veel mensen in de privéluchtvaart brengen”, zegt hij tegen FlightGlobal. Hij hoopt dat de Europese versie net zo succesvol wordt als Surf Air in de Verenigde Staten. Daar worden dagelijks ongeveer negentig vluchten uitgevoerd en zijn meer dan 3.000 mensen lid.
In Europa plant de maatschappij twaalf vluchten per dag; acht op de kortere routes en vier op de langere afstanden.

Grote order
De vluchten worden uitgevoerd met een Embraer Phenom 300. Later wordt de vloot uitgebreid met een Pilatus PC-12. Volgens Talling-Smith wordt er dit jaar nog een grote order voor lichte vliegtuigen geplaatst.

Prijskaartje
De diensten van Surf Air zijn niet goedkoop. Members betalen 1.750 pond (2.089 euro) per maand om twee reserveringen te kunnen maken. Het uitgebreidere pakket kost 3.150 pond (3760 euro) en geeft members de mogelijkheid om ook voor groepen van vier of meer personen te boeken.

JetEight
Businessairlines zijn een nieuw fenomeen in Europa. In de Verenigde Staten is Surf Air al sinds 2014 actief. De Duitse start-up JetEight wil hetzelfde proberen. Die maatschappij vraagt 2500 euro voor vluchten tussen Berlijn, Frankfurt en Zürich.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button