AirlinesIncidentenNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Onderzoek naar incident Jet op Schiphol

De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint een onderzoek naar een incident met een Boeing 777 van Jet Airways vrijdagmiddag op Schiphol. Het toestel maakte bij de start vermoedelijk een tailstrike.

Het toestel voerde vlucht 234 uit van Amsterdam naar Toronto en steeg rond 12.05 uur op vanaf de Zwanenburgbaan. Volgens berichten op Twitter zou het vliegtuig daarbij een tailstrike gemaakt hebben. Nadat het toestel kerosine geloosd had boven de Noordzee, zetten de piloten weer koers naar Schiphol.

Geen noodoproep
Een woordvoerster van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) bevestigt tegenover Up in the Sky dat de piloot van het toestel niet lang na vertrek vanaf Schiphol, een verzoek deed om terug te keren naar de luchthaven. “Daarbij was geen sprake van een noodoproep.” Het toestel landde rond 13.18 uur veilig op Schiphol. Of er sprake was van een tailstrike bij het vertrek, kon de woordvoerster niet bevestigen.

Inspectie
Een woordvoerder van Jet Airways laat aan Up in the Sky weten dat het toestel terugkeerde door een vermoedelijke tailstrike bij de take off. “Het toestel, met 337 passagiers en 15 crewleden aan boord is veilig geland en wordt nu geïnspecteerd door technici van Jet Airways”, aldus de zegsman.

Onderzoek
De Onderzoeksraad voor Veiligheid laat via Twitter weten onderweg te zijn naar de luchthaven om het incident te onderzoeken. De Zwanenburgbaan wordt op dit moment (15.15 uur) nog gebruikt door startend vliegverkeer.

Het vluchtpad van vlucht 234 (c) Flightradar24.com

De landing op de Buitenveldertbaan is vastgelegd op video:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button