AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

WestJet wil nog goedkoper

De Canadese maatschappij WestJet heeft plannen om een nieuwe dochtermaatschappij te starten. Met de ultra low-cost carrier wil de maatschappij nieuwe markten aanboren.

De nieuwe carrier heeft nog geen naam, maar moet aan het eind van 2017 de lucht in. WestJet wil tien 737-800’s inzetten voor de nieuwe dochter. Reizigers krijgen bij de maatschappij alleen een ticket. “De lancering van een ultra low cost carrier verbreedt onze groeimogelijkheden en opent nieuwe markten voor de Canadese reiziger die lage prijzen wil”, stelt Clive Beddoe, medeoprichter van WestJet.

Binnenlands
WestJet biedt op dit moment ook internationale vluchten aan, maar de ultra low-cost carrier wordt in Canada gestart. Volgens ch-aviation is nog niet duidelijk of de nieuwe maatschappij een eigen aircraft operating certificate (AOC) krijgt. Als dat niet zo is, worden de vluchten uitgevoerd op de vergunning van WestJet. Volgens een woordvoerder van de carrier moet er nog overleg plaatsvinden met de piloten.

Concurrentie
In Canada is WestJet niet de enige low-cost maatschappij. Vorig jaar begonnen Enerjet en Jetlines met een zoektocht naar geldschieters. Dit wordt makkelijker gemaakt omdat de Canadese regering buitenlandse investeerders toestaat om een belang van 49 procent te nemen in Canadese airlines.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close