KLMNL nieuwsOnderwerpProfessional

Wisseling van de wacht bij VNV

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft een nieuwe ‘president’. Steven Verhagen maakt plaats voor zijn oude rechterhand, Arthur van den Hudding.

Verhagen kondigde eind maart al aan zijn functie neer te leggen. Bij de verkiezing van de voorzitter verloor hij met een nipt verschil van Van den Hudding, die de afgelopen vier jaar zijn rechterhand was als vice-voorzitter.

Rolverdeling
Van den Hudding is de komende twee jaar voorzitter. Willem Schmid wordt zijn plaatsvervanger. Beide vliegers zijn werkzaam bij KLM; Van den Hudding is gezagvoerder op de 737, Schmid is co-piloot op de 777. Beide vliegers hebben al bestuurservaring; Schmid was zes jaar voorzitter van de KLM-afdeling binnen de bond.

Het nieuwe duo gaat zich op onder andere richten op de arbeidsvoorwaarden voor piloten en de vliegveiligheid. “Het zijn slechts twee van de vele onderwerpen waar we ons de komende jaren hard voor gaan maken”, stelt Van den Hudding.

Verhagen
Voormalig voorzitter Verhagen blijft volgens de VNV als lid aan de bond verbonden. Hij gaat weer vliegen bij KLM, als gezagvoerder op de A330.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close