AirlinesIncidentenOnderwerp

‘Wrak MH370 ligt elders’

Het wrak van vlucht MH370 ligt mogelijk op een andere plaats dan waar de afgelopen drie jaar voor miljoenen dollars gezocht is. Australische zeebiologen concluderen na onderzoek dat de drijfmodellen waarmee gerekend is, mogelijk niet klopten.In een rapport stelt de Direction Generale de L’Armement dat de vindplaats van de flaperon overeenkomt met een eerdere aanname dat het toestel noordelijker is neergestort dan eerst werd aangenomen. De flaperon spoelde in 2015 aan op het Franse eiland Réunion, vele duizenden kilometers ten noordwesten van het zoekgebied. In het onderzoek zijn zes flaperons gebruikt.

Sneller
Volgens de onderzoekers bevestigt het onderzoek de aanname dat een echte flaperon sneller en meer naar het westen drijft dan eerder werd aangenomen. Dat de flaperon aanspoelde op Réunion zou volgens onderzoeker David Griffin ook overeenkomen met een crash in het noordelijke gebied. “We weten het niet helemaal zeker, maar alle bewijzen die we hebben wijzen daar naar toe”, stelt  Griffin tegenover Bloomberg.

Concrete aanwijzingen
Eerder lieten China, Maleisië en Australië al weten dat de zoektocht niet opnieuw gestart wordt. Dit gebeurt alleen als er concrete aanwijzingen zijn waar het vliegtuig gevonden kan worden. Volgens de Australische minister van transport Darren Chester ligt de vervolgstap nu bij Maleisië omdat zij leidend zijn in het onderzoek

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen