Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsVliegvelden

Eelde Airport weer op koers

Groningen Airport Eelde zit weer op koers. Na een dip in passagiersaantallen vorig jaar, heeft de noordelijke luchthaven de weg omhoog weer gevonden.

Het aantal passagiers dat in het eerste kwartaal van dit jaar via Eelde reisde, lag 25 procent hoger dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Zo’n 33.400 reizigers dit jaar, versus 26.700 een jaar eerder.

Recordaantal
“We hopen dit jaar het recordaantal reizigers uit 2015 te evenaren,” zegt een woordvoerder van de luchthaven. Toen reisden ruim 220.000 passagiers via Groningen Airport. “We zitten nu weer op koers om onze doelstelling te halen, jaar op jaar geleidelijke groei.”

Dip
De dip in reizigersaantallen vorig jaar werd veroorzaakt door de onrust in Turkije, waardoor een aantal vluchten op dat land werd geschrapt. Met name Corendon en TUI Fly vullen het gat dat daardoor viel, dit jaar met andere bestemmingen. Zo vliegt Corendon Dutch Airlines vanaf deze maand naar Kos en Kreta.

Frequentie
TUI Fly vliegt deze zomer vanaf Groningen twee keer in de week naar Kreta en zet de in de winter begonnen vluchten naar Gran Canaria voort. Zowel Corendon als TUI Fly vliegen ook nog vanaf Groningen naar het Turkse Antalya.

Tenerife
Het toerismebureau van Tenerife hoopt op vluchten tussen Groningen en het Canarische eiland. Geïnteresseerde maatschappijen krijgen een forse subsidie als zij een vliegverbinding opzetten, zo meldde Up zaterdag.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button