fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Swiss A340 naar Twente

Twente Airport ontvangt donderdag 27 april een Airbus A340-300 van Swiss. Het toestel wordt daar vervolgens door AELS ontmanteld.

Nooit eerder landde er zo’n groot vliegtuig op Twente Airport. Het is het eerste vliegtuig dat op het vliegveld wordt ‘gedeassembleerd’.

Swiss
Vanochtend voerde het vliegtuig nog de laatste commerciële vlucht uit vanuit Johannesburg. De Airbus met registratie HB-JMK heeft jaren gevlogen voor de Zwitserse maatschappij. Daarvoor vloog het toestel voor Austrian.

Landing
Het vliegtuig vertrekt donderdag rond 9:00 uur uit Zürich en vliegt onder vluchtnummer LX5180 naar Twente. De landing in Enschede wordt rond 10:30 uur verwacht, maar kan nog afwijken door de weersomstandigheden.

Ontmanteling
Na de landing wordt meteen gestart met de ontmanteling. Eerst worden de motoren verwijderd en vervolgens de herbruikbare onderdelen. De restanten worden gerecycled. In totaal duurt de deassemblage drie maanden.

Team
Voor de ontmanteling heeft AELS een technisch team dat de uitvoerende werkzaamheden doet. Derk-Jan van Heerden (directeur AELS): “De afgelopen periode is plezierig en constructief samengewerkt met diverse lokale partijen, waaronder de luchthaven. Dit is essentieel geweest in de aanloop en voor de uitvoering van onze werkzaamheden.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button