fbpx
BoekenNieuws

Recensie: Het lijk met de handschoenen – 4*

Piet Teigeler | Het lijk met de handschoenen
Paperback | 240 pagina’s | € 18,99
ISBN 978-90-89243-02-7
Futuro Houtekiet | 2014

Gewezen journalist en misdaadauteur Piet Teigeler, winnaar van de Hercule Poirotprijs voor De zwarte dood, trakteert de lezer op een sfeervolle tocht door het België van een eeuw terug in zijn whodunnit à la Agatha Christie Het lijk met de handschoenen. Door de rake tekening van stad, platteland en de wereldtentoonstelling van 1910 in Tervuren, met daarbij veel aandacht voor architectuur en de internationale betrekkingen tussen de landen die een hoofdrol zouden spelen in de Eerste Wereldoorlog, ontstijgt Het lijk met de handschoenen het niveau van de doorsnee detective ruimschoots.

Henri Peeters en Georgina Demotte van detectivebureau Agence Hercule zijn op de vliegmeeting van Stokkel (waar stuntpiloot Jan Olieslagers in 1910 een nieuw hoogterecord vestigde), als Georgina’s vliegleraar en minnaar, Heinrich Horstmann, samen met haar kostbare tweedekker Farman II verdwijnt. De verdwijning blijkt het startschot te zijn van een race om de zus van Horstmann te redden van de guillotine, waarbij spionage, diefstal, brandstichting en moord Peeters en Demotte nu eens verder van, dan weer nader tot een oplossing brengt. Gezien Het lijk met de handschoenen vanuit Peeters’ perspectief wordt verteld, weet de lezer net zoveel – of net zo weinig – als de hoofdpersoon, wat de spanning vergroot en het tempo verhoogt. Tel daar het heerlijke Vlaamse – maar nog prime leesbare! – taaltje bij op en Het lijk met de handschoenen is een absolute aanrader voor in de handbagage.

[bol_product_links block_id=”bol_58d00ac837586_selected-products” products=”9200000026504426″ name=”Het lijk met de handschoenen” sub_id=”Piet Teigeler” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boekrecensies

De nieuwste recensie van een luchtvaartboek vind je elke andere woensdag in de boekenrubriek.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button