Naast het nieuwsOverig nieuws

Airbus CEO verdacht van fraude

Thomas Enders, CEO van Airbus, wordt verdacht van fraude in verband met een Eurofighter jet-bestelling van meer dan 10 jaar geleden. Er is een onderzoek naar hem gestart. Dat meldt persbureau Reuters.

Correspondentie in handen van Reuters en een woordvoerder van de Openbaar Aanklager in Oostenrijk bevestigen dat Enders een van de verdachten is.

Ontkenning
Enders en Airbus hebben het mogelijke misdrijf herhaaldelijk ontkend. Enders was hoofd van de defensieafdeling van EADS toen het contract voor de Eurofighter werd getekend. Oostenrijkse en Duitse aanklagers onderzoeken al jaren of ambtenaren geld hebben gekregen om ervoor te zorgen dat zij de Eurofighter jets kozen in plaats van concurrerende aanbiedingen van Saab en Lockheed Martin.

Onderzoek
Twee maanden geleden startten aanklagers uit Wenen een onderzoek waarbij voor de eerste keer Airbus en Eurofighter als verdachten werden genoemd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button