fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Eerste non-stop route Australië – VK

Volgend jaar zal de eerste non-stop route tussen Australië en het Verenigd Koninkrijk geopend worden door Qantas.

Vanaf 24 maart 2018 zal Qantas voor het eerst de route Melbourne – Perth – Londen Heathrow uitvoeren op dagelijkse basis met een B787-9 Dreamliner. Dit vervangt de eerdere route Melbourne – Dubai – Londen Heathrow, welke met een A380 wordt gevlogen. De route werd al eerder aangekondigd, maar nu kunnen ook tickets geboekt worden voor deze vlucht.

Lang
De route Melbourne – Perth duurt 4 uur. Van Perth naar Londen neemt ongeveer 17 uur in beslag. “We zijn ons bewust dat dit een lange vlucht is, maar niet veel langer dan onze Sydney – Dallas service. Het is het soort route waarvoor de Dreamliner is gecreëerd”, aldus Qantas in een persbericht.

Concurrentie
Qantas aast al langer op deze non-stop route tussen Perth en Londen. De maatschappij heeft veel concurrentie op de zogeheten ‘Kangaroo route’.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button