fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

American wil A350’s nog niet

De Airbus A350 vliegt voorlopig nog niet bij American Airlines. De ingebruikname van het toestel wordt opnieuw minimaal twee jaar uitgesteld. Hiermee wordt tot 2019, 800 miljoen dollar uitgespaard, meldt de maatschappij bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

American heeft 22 A350’s besteld en zou het eerste vliegtuig in 2018 ontvangen. Die datum wordt op verzoek van de maatschappij twee jaar naar achteren geschoven tot eind 2020. Tussen 2020 en 2024 moeten alle toestellen aan de vloot worden toegevoegd. In eerste instantie zou American de eerste A350 al dit jaar ontvangen, maar in de zomer van 2016 werd dat al uitgesteld.

Flexibiliteit
Het uitstel geeft American naar eigen zeggen meer flexibiliteit om de widebody’s in te zetten. De Airbussen vervangen de A330’s in de vloot.

Boeing
Naast de 22 Airbussen neemt de maatschappij ook twee Boeing 787’s op een later tijdstip af. Die toestellen zouden in eerste instantie in het tweede kwartaal van 2018 geleverd worden, maar gaan nu naar het eerste kwartaal van 2019.

Besparingen
Door de vertragingen hoeft de maatschappij minder geld uit te geven. In 2018 wordt hiermee 500 miljoen dollar bespaard en in 2019 nog eens 300 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2017 maakte American 234 miljoen dollar winst.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button