fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Concurrent F-35 kan langer mee

De Amerikaanse overheid geeft vliegtuigbouwer Boeing een miljoenensubsidie om de Super Hornet F-18 te moderniseren. Hierdoor kan het toestel langer blijven vliegen. Dit blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

De F-18 is een directe concurrent van de F-35. Hoewel het Amerikaanse leger gekozen heeft voor de F-35, staat die keuze sinds de komst van president Donald Trump ter discussie. Het ministerie van defensie laat een vergelijking doen tussen beide toestellen.

Langere levensduur
Het Pentagon geeft Boeing een subsidie van 49,7 miljoen dollar om het leven van de F-18 bij de Marine te verlengen. Met de upgrade kan het vliegtuig langer doorvliegen dan de oorspronkelijk bedachte zesduizend uur. Het uitvoeren van de upgrades moet in 2021 klaar zijn, stelt het Pentagon bij het contract.

Marine
De US Navy heeft op dit moment ongeveer vierhonderd F-18’s. Bij Lockheed Martin zijn ter vervanging 260 F-35C’s besteld.

Order
De komst van de F-35 is omstreden sinds president Trump aan de macht is. Hij vindt het toestel te duur en zinspeelde al op een grote order voor de F-18 bij Boeing. De F-35’s kosten ongeveer 151 miljoen dollar per stuk. De F-18 staat voor ongeveer een derde van die prijs in de catalogus.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button