fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Twee slots op Heathrow: 75 miljoen

Landingsslots op luchthavens worden voor veel geld verhandeld tussen maatschappijen onderling. Vooral voor slotparen op grote luchthavens worden hoge bedragen neergelegd.

American Airlines legde eerder dit jaar 75 miljoen dollar op tafel voor twee slots op Londen Heathrow. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van de carrier.

Slotparen
De slots waren van SAS, die de rechten verkocht aan een niet nader genoemde maatschappij. American onthulde in de kwartaalcijfers dat zij de kopende partij zijn. SAS houdt na de verkoop nog zeventien slotparen over. American Airlines moest volgens president Robert Isom “snel handelen” toen de slots verkocht werden.

2020
American mag de slots niet direct gebruiken: SAS hoeft ze pas in 2020 af te staan. Het is niet de eerste keer dat American slots van SAS koopt. In 2015 verkocht SAS een slotpaar op de luchthaven van Kopenhagen. De maatschappij ving daar 60 miljoen dollar voor.

Geen record
Met het bedrag van 75 miljoen euro voegt American zich bij een aantal maatschappijen die veel geld neerleggen voor slots op Heathrow. Een recordbedrag is het niet: In 2016 betaalde Oman Air al 75 miljoen euro voor één slotpaar van Air France-KLM op Londen Heathrow.

Vraag en aanbod
Hoeveel geld maatschappijen neerleggen voor de slots is afhankelijk van de tijden en dagen waarop het slot geldig is. Vroege slots op doordeweekse dagen zijn populairder dan slots in de weekenden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button