fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Weer Dreamliner KLM in de lappenmand

Het is geen goede periode voor de Dreamliners van KLM. Eerder deze maand stond een Boeing 787-9 wegens een technisch mankement een week in Rio de Janeiro. Nu blijkt dat een andere Dreamliner uit de KLM-vloot al een paar weken aan de kant staat.

Dat bevestigt een woordvoerster van KLM desgevraagd aan Up in the Sky. Ditmaal gaat het om een toestel met registratienummer PH-BHF, deze is sinds begin april al uit roulatie.

Fors
“Het klopt dat er een Dreamliner al wat langer in reparatie staat. Het betreft een schade aan de buitenkant van het vliegtuig veroorzaakt bij de grondafhandeling,” aldus de woordvoerster. “Aangezien het helaas een forse schade is, moet een complexe reparatie plaatsvinden die veel tijd in beslag neemt.”

Mankement
Desondanks hoopt KLM dat het toestel “binnen afzienbare tijd weer de lucht in gaat.” Eerder deze maand strandde ook al een Dreamliner van KLM, in Brazilië. De 787 met registratie PH-BHA kampte met een technisch mankement. Het toestel was op weg terug van Rio de Janeiro naar Amsterdam toen dit aan het licht kwam.

Rechtsomkeert
Na twee uur vliegen maakte het vliegtuig boven Fortaleza rechtsomkeert, om vier uur na vertrek weer te landen op Rio. Na daar een week aan de grond te hebben gestaan, vloog het zonder passagiers terug naar Amsterdam. In de tussentijd werden de vluchten uitgevoerd met een 777.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button