AirlinesFrequente reizigerOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

A320neo’s pas over jaren bij Spirit

De Airbus A320neo vliegt voorlopig nog niet zoals gepland in het knalgele kleurenschema van de Amerikaanse low-cost carrier Spirit. De maatschappij heeft slechts twee van de vijf toestellen in actieve dienst. De andere zes toestellen komen deels niet en deels pas in 2019, meldt FlightGlobal.

Drie van de vijf nieuwe Airbussen die Spirit nu heeft, staan met motorproblemen aan de kant. De toestellen worden aangedreven doro motoren van Pratt & Whitney. De maatschappij heft daarnaast nog een grote vloot met narrowbodies van Airbus.

Bij Airbus zijn 53 A320neo’s besteld. Daarvan zouden er vier geleverd worden in 2018. Spirit heeft echter besloten die vier tgoestellen om te zetten naar A320ceo’s. De resterende twee neo’s worden pas in 2019 geleverd.

Geen risico
“We vonden het belangrijk om risico’s uit te sluiten in de afleveringen die nog komen”, stelt chief financial officer Ted Christie. De omgezette A320’s worden in het laatste kwartaal van 2017 geleverd.

Compensatie
Spirit wil voor de problemen een vorm van compensatie zien. “We zijn in overleg met Pratt en Airbus om een overeenkomst te bereiken”, aldus Christie.

Derde maatschappij
Spirit is de derde maatschappij in Noord- en Midden Amerika in korte tijd die last heeft van de motorproblemen bij de neo’s. Afgelopen dinsdag liet JetBlue al weten een aantal toestellen later af te nemen. Ook de Mexicaanse low-cost carrier Volaris neemt dit jaar minder vliegtuigen af.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close