fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

CSeries goedgekeurd voor Londen City

Vliegtuigliefhebbers op Londen City Airport kunnen binnenkort een nieuw type verwelkomen. Bombardier heeft toestemming gekregen om de CS100 in te zetten op de routes naar de luchthaven. Voorwaarde voor de goedkeuring was het verkrijgen van de ‘steep approach certifications’.

De Londense luchthaven in de Theems is beroemd om de steile nadering en steile klim die vliegtuigen moeten maken om bij de luchthaven te komen. Mede daardoor kunnen niet alle toestellen op het vliegveld landen.

Testvluchten
Bombardier voerde eind maart testvluchten uit met de CS-100. Hierbij maakte het toestel diverse starts en landingen op de luchthaven. Die testen gingen voorspoedig, stelt Rob Dewar, vice president van het CSeries programma bij Bombardier. “De CSeries heeft ongeëvenaarde capaciteiten in zijn categorie en is speciaal ontwikkeld voor moeilijke luchthavens. Het toestel biedt nieuwe mogelijkheden voor maatschappijen die willen vliegen op uitdagende luchthavens in de hele wereld”, zegt hij. De certificaten zijn afgegeven door de Canadese luchtvaartautoriteit en de Europese veiligheidsorganisatie EASA.

City
Ook op Londen City is tevredenheid over de goedkeuring voor het nieuwe toestel. CEO Declan Collier omschrijft het Canadese vliegtuig als een ‘game changer’ voor zijn vliegveld. “Dit vliegtuig ontgrendelt nieuwe routes waar zakenreizigers en vakantiegangers van profiteren. We hopen dat de CSeries een bekende verschijning op Londen City zal worden.”

Groter bereik
Eerder liet Collier al aan Up in the Sky weten dat hij de toestellen graag ziet komen omdat ze een groter bereik hebben dan de huidige Embraers, Dash-8’s en de kleinste Airbussen. “De maximale afstand vermeerdert van duizend naar 3,5 duizend nautical miles”, zei hij.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button