Naast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Supersonisch in 360 graden

Ruimtevaartorganisatie NASA toont het prototype van zijn supersonische vliegtuig. Dit toestel moet een stuk sneller zijn dan gebruikelijk.

NASA probeerde al eerder een supersonisch vliegtuig te bouwen, de Concorde. Het toestel vloog voor het laatst in 2003 en bleek alleen supersonisch te zijn boven de oceaan. Tevens zorgde het voor meer geluidsoverlast dan normaal en de brandstof was erg duur.

Stiller
Het ontwerp van het prototype wordt QueSST genoemd, wat staat voor Quiet Supersonic Technology. NASA en Lockheed Martin zijn nu bezig om het toestel veel stiller te maken dan zijn voorganger. De route New York – Los Angeles zou het vliegtuig in de helft van de tijd kunnen afleggen. Eerder voerde NASA al windtunneltesten uit met de QueSST X-plane.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close