fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘Failliet Alitalia grote klap voor Italië’

Alitalia staat op de rand van de afgrond na het wegstemmen van een reddingsplan door haar personeel. Als de maatschappij failliet gaat zou dit een grote schok betekenen voor de economie van Italië, voorspelt minister van industrie Carlo Calenda in een interview met Sky TG24.

De maatschappij had vorige week uitstel van betaling aangevraagd, maar de Italiaanse regering kwam daarna met 400 miljoen euro aan steun. Echter lijkt dit een doekje voor het bloeden en zal er voor de langere termijn structureel iets moeten veranderen bij Alitalia.

Klap
Calenda zei op de Italiaanse televisie: “Een plotseling faillissement zou een klap zijn voor de binnenlandse economie, veel groter dan het scenario waar we nu rekening mee houden: een korte periode van zes maanden die door een overbruggingslening van de overheid wordt gedekt om een koper te vinden die datgene kan leveren wat de Italiaanse reizigers nodig hebben.”

Nationaliseren
Het nationaliseren van Alitalia lijkt overigens geen optie. De overheid van Italië laat het aankomen op de aandeelhouders. Minister van Transport Graziano Delrio gaf eerder aan dat er geen kans bestaat dat de overheid opdraait voor Alitalia.

A330
Vanuit Azië kwam er vorige week een handreiking. CEO Peter Bellew van Malaysia Airlines vertelde in een interview dat de maatschappij A330’s van Alitalia wil leasen om de noodlijdende maatschappij een hart onder de riem te steken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button