fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Boeing schroeft 737 productie flink op

Vliegtuigfabrikant Boeing schroeft het productietempo van de 737 MAX flink op. Dat melden leveranciers volgens de Everett Herald.

Nu wordt er per maand één 737 MAX gebouwd, in de toekomst moeten er maandelijks meer dan 50 van de band rollen. Niet eerder is de productie van een nieuw passagiersvliegtuig zo snel opgevoerd.

Voorzichtig
Naast dat er veel vraag is naar het nieuwe type moet Boeing de teruglopende winst van 777’s zien te compenseren. Maar volgens analisten moet het bedrijf wel voorzichtig zijn met het opvoeren van de productie, omdat het toestel zich nog moet bewijzen. In 1997 moest Boeing noodgedwongen de productie van de 737 stilleggen door leverantieproblemen, met een schadepost van 1 miljard dollar tot gevolg.

Sprong
In juni wordt de eerste sprong gemaakt in het productietempo. Van gemiddeld ongeveer 1.5 toestellen per maand naar maandelijks 10.5. De vliegtuigen worden in de fabriek in Renton gebouwd.

Next Gen
Ook worden er binnenkort meer 737 Next Generation vliegtuigen gebouwd, van 42 per maand naar 47. Dit betekent niet alleen meer werk voor het personeel in Renton, maar ook in Everett waar onderdelen van het interieur worden geïnstalleerd.

MAX
In april 2018 maakt Boeing naar verwachting gemiddeld 24 MAX-toestellen per maand, eind 2018 circa 42. Volgens leveranciers rollen er in maart 2019 meer dan 50 van de band. Vanaf dan is het bouwtempo van Next Gen’s fors afgenomen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button