fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Etihad: alles gedaan om Alitalia te steunen

Etihad zegt in een verklaring teleurgesteld te zijn in de situatie bij Alitalia. De maatschappij zegt “er alles aan te hebben gedaan” om de vliegmaatschappij te steunen.

De raad van bestuur van Alitalia besloot met de aandeelhouders om de maatschappij onder toezicht te plaatsen van een bijzonder bewindvoerder. Het bleek niet mogelijk om de maatschappij een nieuw leven in te blazen na het verwerpen van een reddingsplan door het personeel vorige week.

Steun
Etihad CEO James Hogan gaf een verklaring: “Het is duidelijk dat dit bedrijf een fundamentele en vergaande herstructurering nodig heeft om te overleven en te groeien in de toekomst. Zonder de steun van alle stakeholders voor deze herstructurering zijn we niet goed voorbereid om door te gaan met investeren. We steunen daarom de beslissing van het bestuur van Alitalia om toezicht aan te vragen.”

Investeringen
Etihad heeft sinds 2015 flink geïnvesteerd in Alitalia, maar uitdagingen in de markt door concurrentie van budgetmaatschappijen en terroristische aanslagen hebben er volgens de golfcarrier voor gezorgd dat er grotere veranderingen nodig waren.

Italië
“Italië blijft een belangrijke markt voor ons en we zullen doorgaan met de samenwerking als een commerciële partner, naast onze eigen aanwezigheid in Italië.”

Etihad
Sinds 2014 is Etihad een van de aandeelhouders met een belang van 49 procent. Het was de bedoeling dat de maatschappij uit de Golf Alitalia weer succesvol zou maken. De airlines moest in 2017 weer winstgevend zijn.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button