fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM A330’s met meer stoelen

KLM heeft haar A330-200’s omgebouwd. De economyclass is uitgerust met meer stoelen. In het najaar volgt een volledig renovatie van de cabines.

De verbouwing zat er aan te komen en is dit voorjaar voltooid, dat bevestigt een KLM woordvoerder aan Up.

Economyclass
“Alle acht de A330-200’s hebben extra rijen met stoelen gekregen”, aldus de woordvoerder tegen Up. Daarvoor hebben twaalf stoelen, twee rijen, businessclass moeten wijken. Per A330-200 zijn er 250 economyclass stoelen, daarvan zijn er 36 economy comfort. In de oude opstelling telde de cabine 213 economy stoelen, een verschil van 37.

Nieuwe economy
Na het piekseizoen krijgen alle Airbussen een ‘cabin midlife upgrade’ (CMU). Dit zal gebeuren tussen november 2017 en oktober 2018. De A330-200’s zullen een volledig nieuwe economyclass krijgen. De stoelen worden vervangen door nieuwe. Daarmee komt er ook een nieuw in-flight entertainment systeem. De huidige IFE’s kennen nu nog een klein schermpje. Ook de inrichting wordt geüpdatet met de huidige KLM huisstijl.

eX2 ©Panasonic

Nieuwe business
Tijdens de CMU wordt niet alleen de economy vervangen, ook de businessclass met ouderwetse angle-flat stoelen gaat eruit. De bekende businessclass full-fat stoel van KLM wordt de vervanger. Er zullen nog steeds 18 business stoelen aan boord van de A330-200’s zijn. De grotere broer (-300) wordt in dezelfde periode ook onder handen genomen. Ook hier komen de full flat businessclass stoelen in. Dertig stuks zijn het in dit type. De economy blijft zoals hij is, dat betekent veertig economy comfort en 222 normale economyclass stoelen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button