fbpx
Frequente reizigersOnderwerpenVeiligheid

VS waarschuwt voor reizen naar Europa

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een waarschuwing uitgebracht voor reizen naar Europa. Amerikanen moeten zich bewust zijn van de voortdurende dreiging van terroristische aanslagen in het hele continent, meldt het ministerie.

Bij de waarschuwing noemt het de recente aanslagen in Frankrijk, Rusland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Volgens het ministerie hebben IS en Al Qaida “de mogelijkheid om terroristische aanslagen in Europa te plannen en uit te voeren.”

Winterseizoen
De laatste keer dat de Amerikaanse overheid een waarschuwing voor Europese reizen uitbracht was vorig jaar, voor het begin van het winterseizoen.

Dreiging
De VS benadrukt dat er geen specifieke dreiging is, maar geeft hiermee aan dat het risico op aanslagen nog niet is afgenomen. De waarschuwing loopt tot 1 september.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button