fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Business A318 verlaat British Airways vloot

British Airways doet afstand van één van haar all-business A318-toestellen. De maatschappij verhuurt het vliegtuig aan het Britse Titan Airways, die er chartervluchten mee wil uitvoeren.

BA heeft twee A318-100 vliegtuigen, beide volledig uitgerust met een businessclass opstelling van 32 stoelen. Hiermee vliegt de maatschappij tussen London City en New York JFK, om vooral zakenreizigers te vervoeren tussen de zakencentra.

Schrappen
De route werd dagelijks bediend, maar BA besloot vorig jaar een van de twee vluchten te schrappen. Sindsdien staat het toestel aan de grond. Het andere vliegtuig vliegt nog steeds op de route. Onderweg naar New York wordt een tussenstop gemaakt in het Ierse Shannon om bij te tanken, terwijl passagiers pre-clearance ondergaan bij de Amerikaanse douane.

Titan
Luchtvaartmaatschappij Titan wil met het vliegtuig VIP-vluchten aanbieden, zowel short-haul als long-haul. De maatschappij heeft 11 toestellen in gebruik, vanaf juni moet de A318 van BA hierbij komen. Het vliegtuig is naast de business-indeling aantrekkelijk vanwege het formaat, het vliegbereik en de mogelijkheid om steile naderingen uit te voeren, waarmee het kan vliegen op kleine regionale vliegvelden. Bovendien mogen piloten op de andere Airbus-toestellen bij Titan, de A320 en A321, op de A318 vliegen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button