fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Duizenden koeien per vliegtuig naar Iran

Frankrijk en Iran hebben een contract getekend voor het transport van duizenden koeien. Het eerste transport naar Iran staat gepland voor begin juni, zo meldt het Franse RTL.

Het is de bedoeling dat Iran jaarlijks 20.000 koeien uit Normandië ontvangt. Er is in het land een grote vraag naar rundvlees, maar er zijn maar weinig boerderijen.

Uniek
Het contract is uniek, omdat koeien vaak per vrachtwagen of boot worden vervoerd. Jaarlijks exporteert Frankrijk meer dan een miljoen levende koeien naar verschillende landen.

Vorig jaar is het contract getekend toen een afgevaardigde van Normandië op de Franse ambassade in Teheran de manager van een Iraans slachthuis ontmoette.

De eerste 350 koeien worden volgende maand op het vliegtuig gezet.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button