fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

Elbers: KLM diepere relatie Jet

KLM heeft plannen om de relatie met Jet Airways te versterken en de aanwezigheid in India te vergroten. Dit vertelde CEO Pieter Elbers in een interview met Business Standard.

Mumbai
Elbers zegt plannen te hebben om weer een verbinding met Mumbai te openen, na twintig jaar afwezigheid in de metropool. “We zijn een vlucht naar Mumbai serieus aan het overwegen, maar het is nog niet bevestigd.” Vorig jaar werd de verbinding heropend door Jet Airways met een dagelijkse service door een A330. Zes maanden later werd de Airbus al vervangen door de grotere Boeing 777. “Er is een enorme groei in handel en relaties tussen India en Nederland.”

Strategie
KLM heeft als strategie om India en de Verenigde Staten via Amsterdam te verbinden door middel van een betere connectiviteit. “Dit is een win-win situatie voor Air France-KLM en Jet Airways.” De luchtvaartgroep loopt hiermee in op Lufthansa die nu de grootste is met 67 wekelijkse vluchten naar India, tegen 61 door AF-KLM.

Joint-venture
Een joint-venture tussen AF-KLM en Jet is toekomstmuziek. “Het kan zover komen. Maar als we kijken naar ons meest succesvolle en uitgebreide partnerschap dat we hebben met Delta, heeft het jaren geduurd om zover te komen.”

Ook op het gebied van vracht wil Air France-KLM de samenwerking vergroten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button