fbpx
AirlinesFlight ReportsFrequente reizigersNieuwsReviewsTravelVideo

Flight review: Air France 787 Premium Econ | Video

Air France
Boeing 787-9
London Heathrow – Paris Charles de Gaulle
Klasse: Premium Economy (12A)
Categorie: Full service, Short haul
April 2017
Beoordeling*:

In december 2016 ontving Air France haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner. Inmiddels is hier een tweede aan toegevoegd. Zesmaal per week wordt dit toestel ingezet op de route tussen Parijs en Londen. Up vloog mee in de Premium Economy klasse op de vlucht van Londen naar Parijs. (lees onder de video verder)

Stoel
Tussen Business Class en Economy Class zit bij zowel KLM als Air France een extra klasse. Bij KLM heet dit ‘Economy Comfort’. Dezelfde stoel als in economy maar dan met meer beenruimte. Bij Air France heet deze tussenklasse ‘Premium Economy’. Deze is ingevuld met hele andere stoelen en gaat meer richting businessclass. De producten van KLM en Air France zijn dus niet te vergelijken.

De premium economy stoel van Franse makelij (Zodiac) is erg ruim. De beenruimte is maarliefst 40 inch (ter vergelijking: 31 inch in economy, 42 inch in business) en de breedte is 19 inch (17 in economy, 21 in business). De stoelen kunnen tot 130° naar achter ingesteld worden. De opstelling van de stoelen is 2-3-2. Bij iedere stoel is een headset aanwezig. Daarnaast zijn er instelbare hoofdsteunen. Prettig om te slapen op langere vluchten.

Cabine
De cabine is ruimtelijk. De grote ramen maken het mogelijk om zowel links als rechts naar buiten te kijken. De temperatuur is helaas niet meer per persoon in te stellen doordat er geen ‘air vents’ zijn. Dit resulteert er in dat de plekken aan het raam aanzienlijk warmer zijn dan de gangpaden en de middelste stoelen.

Custome Service
In tegenstelling tot eerdere ervaringen was de Air France crew op deze vlucht erg vriendelijk en behulpzaam. Er wordt alles aan gedaan om de passagiers zich thuis te laten voelen.

Catering
In Premium Economy wordt dezelfde catering verzorgd als in Economy Class. Op deze korte vlucht worden drankjes en kleine snacks geserveerd.

Inflight Entertainment
In de stoel zijn 11 inch schermen van Panasonic met touchscreen aanwezig. Makkelijk te bedienen met de gebruikelijke opties zoals films, muziek en series.

WIFI
In iedere stoel zat een veelbelovende flyer met uitleg over de wifi-mogelijkheden. Deze mogelijkheid was echter uitgeschakeld. Dus deze hebben we niet kunnen testen. Jammer!

Conclusie
Vliegen met de nieuwe generatie vliegtuigen is een aanzienlijk fijnere beleving. Weinig herrie van de motoren, een ruimtelijke cabine en mogelijkheid om overal naar buiten te kijken. Zoals gezegd zit de premium economy klasse relatief dicht tegen het businessclass product aan (afgezien van lie-flat seats en de catering). Wanneer het verschil erg groot is in prijs, biedt premium economy een uitstekende oplossing. De enige minpunten waren de temperatuur, de tray-table en de wifi.

Bekijk de video voor een overzicht van alle details en impressies van de vlucht. Check ons YouTube-kanaal voor meer video’s.

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu slechts €89,95. Het model is weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Maurits Vink

Fotograaf. Maurits is daar waar vliegtuigen zijn, in of buiten Nederland. Hij is afgestudeerd in International Aviation Operations en studeert nu Crossmediale Communicatie. Maurits heeft ook interesse in marketing en grafische vormgeving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button