InnovatieNieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Grote vraag naar supersonisch vliegen’

De ontwikkeling van het supersonische vliegtuig ligt op schema. Als het aan CEO Blake Scholl van ontwikkelaar Boom Technology ligt kan het eerste exemplaar in 2023 in gebruik worden genomen, meldt ATW.

Het is de bedoeling dat het Boom vliegtuig 55 passagiers kan vervoeren, in een businessclass-uitvoering benadrukt Scholl. Een veel kleinere variant, de ‘Baby Boom’, wordt eerst ontwikkeld om uitgebreid te testen.

Markt
Scholl verwacht dat er een grote markt is voor supersonische vliegtuigen, hij voorziet tegen 2035 een vloot van ongeveer 1.000 exemplaren.

Gesponsord
Momenteel verzamelt de ontwikkelaar vooral geld, dit is namelijk een van de belangrijkste hindernissen in de aanloop naar een prototype. Het bedrijf wordt inmiddels gesponsord voor circa 40 miljoen euro.

2018
De eerste testvlucht van de Baby Boom wordt volgend jaar verwacht. Als alles goed gaat kan de grotere variant in 2020 voor het eerst de lucht in.

Concorde
De verwachtingen van de Boom zijn hoog. Het moet veel efficiënter zijn dan bijvoorbeeld de Concorde, die vanwege hoge brandstofkosten niet langer rendabel was voor maatschappijen. Volgens Scholl kunnen maatschappijen dezelfde prijs voor een ticket vragen zoals nu voor de businessclass wordt betaald.

Ook andere ontwikkelaars als Spike Aerospace en Airbus werken aan supersonische vliegtuigen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close