AirlinesFinancieelFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Vluchten Alitalia gaan door

De Italiaanse regering heeft de vluchtvoering van Alitalia voor de komende maanden veiliggesteld. Rome leent 600 miljoen euro aan de maatschappij om het vliegschema voor zes maanden in stand te houden, zo maakte het donderdag bekend.

Alitalia zette dinsdag een stap richting een faillissement door zich onder toezicht te plaatsen van bewindvoering. Zij zullen zich buigen over de toekomst van het bedrijf. Tot die tijd, zo bepaald de wetgeving, zorgt een overbruggingskrediet ervoor dat een herstructurering kan worden gestart.

Doorgaan
In een officiële verklaring meldt de regering dat Alitalia de lening krijgt omdat een plotselinge staking van de vluchtvoering grote “sociale problemen en ongemakken” teweegbrengt. De lening geldt voor een duur van zes maanden en moet ervoor zorgen dat alle operationele activiteiten kunnen doorgaan.

Verkoop
Drie bewindvoerders zijn aangesteld om de toekomst van Alitalia tegen het licht te houden. Mogelijkheden zijn een zelfstandig voortbestaan in afgeslankte vorm, een ontmanteling of een (gedeeltelijke) verkoop. Als er geen opties zijn is Alitalia failliet. De commissie roept geïnteresseerde kopers op om zich te melden in de komende 15 dagen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/