fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Vluchten Alitalia gaan door

De Italiaanse regering heeft de vluchtvoering van Alitalia voor de komende maanden veiliggesteld. Rome leent 600 miljoen euro aan de maatschappij om het vliegschema voor zes maanden in stand te houden, zo maakte het donderdag bekend.

Alitalia zette dinsdag een stap richting een faillissement door zich onder toezicht te plaatsen van bewindvoering. Zij zullen zich buigen over de toekomst van het bedrijf. Tot die tijd, zo bepaald de wetgeving, zorgt een overbruggingskrediet ervoor dat een herstructurering kan worden gestart.

Doorgaan
In een officiële verklaring meldt de regering dat Alitalia de lening krijgt omdat een plotselinge staking van de vluchtvoering grote “sociale problemen en ongemakken” teweegbrengt. De lening geldt voor een duur van zes maanden en moet ervoor zorgen dat alle operationele activiteiten kunnen doorgaan.

Verkoop
Drie bewindvoerders zijn aangesteld om de toekomst van Alitalia tegen het licht te houden. Mogelijkheden zijn een zelfstandig voortbestaan in afgeslankte vorm, een ontmanteling of een (gedeeltelijke) verkoop. Als er geen opties zijn is Alitalia failliet. De commissie roept geïnteresseerde kopers op om zich te melden in de komende 15 dagen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button